August 2017

Maksimering af livet ved at reducere det fysiske indhold!

En ærlig og ægte blog om det uperfekte

“Man smider da ikke ting ud, der kan bruges…..” 2. august

 

Eller gør man?

 

Nu er det 2. august og jeg har absolut INTET fået ryddet op eller smidt ud siden min store livstilsændring for 2 dage siden… Men det er også okay. Livstilsændring indikerer at det er hele ens tankegang og “stil” (læs: tilbøjeligheder) der ændres for evigt – eller indtil du beslutter at foretage en ny livstilsændring.

 

Dog tror jeg at de færreste tænker “jeg har et spartansk hjem, lad mig fylde det op med møbler og genstande som kan pynte eller bruges til hobbies”. Og de som allerede HAR fyldt deres hjem (som undertegnede) tænker nok heller ikke: “Lad mig bliver samler, så jeg kan komme med i “Extreme Hoarders” på tv”. Det går sjovt nok kun den anden vej.

 

Måske skal det ses ligesom en livstilsændring hvor der er fokus på kosten. Som jeg ser det er der flere kategorier, og de kunne måske overføres på denne nye type livstilsændring (som jeg så har valgt skal hedde Livsmaksimering, sådan helt overordnet. men lad os se på det!

 

Handler det om kost, er der følgende ændringer:

 

  • Vægttab
  • Vægtstabilitet men mere sund kost
  • Vægt øgning

 

Og det er selvfølgelig uden alle de der skal have særlige diæter grundet lidelser og sygdomme.

 

Kigger vi på denne “Genstands livstilsændring” i stedet kunne det hedde:

 

  • Genstands-tab (ryd ud, ryd op og reducer i dine ting, tøj mm)
  • Genstands stabilitet (jeg er tilfreds med hvor meget jeg har – der skal hverken være mere eller mindre. Kun en genstands optimering kan gøre at jeg smider ud eller anskaffer nyt)
  • Genstands øgning (Hvis der vitterligt er brug for noget mere i hjemmet, skabene osv.). Dette segment forkommer nok endnu sjældnere end det segment der har brug for en vægtøgning…

 

Den mest interessante er for mig, den midterste. Stabiliteten. der er jo nogle der altid smider et stykke tøj ud hver gang de køber noget nyt. På den måde holdes antallet af tøjgenstande i skabet i en status quo tilstand.

 

Men er der virkelig nogle der kan overfør det på resten af hjemmet også? Hvis jeg køber en skål, smider jeg en gammel ud (eller giver den væk). Og hvad hvis du nu pludselig får lyst til at lave juice – køber du så ikke en juice maskine uden at smide din el-pisker ud? jeg tror at det er svært. men jeg tror at folk i den kategori har et meget nøgternt forhold til ting. Jeg tror at de formår at købe ting de har brug for og så afskaffe ting de ikke bruger mere. De har ikke den der “Jeg KAN jo få brug for den senere” mentalitet. (Lucky bastards!)

 

Men overskriften for i dag kommer faktisk af, at jeg i går satte mig på badeværelset – det skal man jo engang imellem – og kiggede på de hylder der er derude. Og så smilede jeg helt automatisk. Ikke fordi der står en ansigtscreme og ligger sammenrullede håndklæder i bedste spa stil (tværtimod) men fordi jeg har SÅ MANGE PRODUKTER til alt muligt. Det er meget sjældent jeg har købt nogle selv men det er åbenbart det folk synes jeg har haft brug for til jul og fødselsdage. Jeg har Mascara og hårspray-balsam-seabreeze-sidder godt ting en masse. Der er et uendeligt antal af body lotions og dufte og hvad ved jeg.

 

Og fair skal være fair. Jeg har selv købt RIGTIGT meget – men det er virkelig mange år siden den shoppetrang forsvandt.

 

Så jeg smilede fordi jeg ikke har brug for at kaste penge efter den type ting i laaaang tid fremover. Dog håber jeg ikke at tingene bliver harske inden jeg når til dem. Alle de ting jeg ikke bryder mig om, er givet væk, så det er “essensen” der er tilbage. Dog en temmelig stor essens…

 

Ikke nok med det der står derude, så har jeg en pæn kasse med resten i, som jeg har planer om at tage frem når de andre ting er brugt. Så ja, jeg har nok. Nu skal jeg også bare vænne mig til at bruge det. har aldrig været den store creme-indsmører eller hårprodukt djævel. Min kæreste kan heldigvis tage fra af de kønsneutrale body lotions…

Copyright @ All Rights Reserved